OBERSNEL: “Cijelo Predsjedništvo stranke treba snositi posljedice”

 

Riječki gradonačelnik, SDP-ov Vojko Obersnel, u ponedjeljak je za N1 komentirao rezultate parlamentarnih izbora, prema kojima je Restart koalicija obila 41 mandat, čak 25 manje od HDZ-a.

“Zahvaljujem svima koji su glasali za mene kao preferencijalnog kandidata, očito nije bilo dovoljno. Očito je da me birači osme izborne jedinice ne vide u Saboru. U Rijeci sam dobio preko 20 posto preferencijalnih glasova, no u ostatku izborne jedinice nisam dobio dovoljno”, rekao je Obersnel i dodao kako su njegovi planovi isti kao prije izbora. On je, podsjetimo, najavio kako je u posljednjem gradonačelničkom mandatu.

Obersnel je komentirao i ostavku predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

“Teško je ovo što se desilo Restartu nazvati uspjehom, to je potop SDP-a i koalicijskih partnera, neki su naivno mislili da se predsjednički i parlamentarni izbori mogu izjednačavati i na tome gajili optimizam. SDP je u krizi, treba mu “restart”, a to je s ovim vodstvom nemoguće. Na to sam upoozoravao dvije godine, bio sam u pravu”, rekao je.

Bernardićevu ostavku pozdravio je kao moralan čin. “Nije problem samo u njemu, već u ljudima koji su stvarali ovakav izborni program”, poručio je i zaključio da bi cijelo Predsjedništvo trebalo snositi posljedice.

Komentiraj