HINA/ Tomislav PAVLEK

“Ako je netko cijepljen od populizma, onda sam to ja”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je na Danu poduzetnika ponovno kritizirala Vladu. “Prošle su tri idealne godine. Godine u kojima su se mogle i trebale provesti reforme, reforme koje ne trebaju boljeti, nego ukloniti bol. Jedna je reforma, ona porezna, započeta, pa iako nije provedena u cijelosti, pokazala je dobre učinke”, rekla je, između ostalog, predsjednica.

Na Danu poduzetnika bio je i premijer Andrej Plenković, koji je, kako prenosi Dnevnik.hr, komentirao kritike predsjednice. “Bio sam fokusiran na ono što vlada, koja ima najveću odgovornost u smislu gospodarske politike, radi. Svi potezi koje smo napravili su otišli u dobrom smjeru, a to smo čuli i ovdje na panelu”, rekao je Plenković.

Na izjavu Grabar Kitarović da su prošle tri idealne godine za reforme, Plenković kaže: “Moj mandat traje od 19. listopada 2017. godine. Ne znam kome je to rekla. Smatram da radimo dobro kao Vlada. Nisam ja to tako vidio. Ako je netko cijepljen od populizma, onda sam to ja. Dosta sam ja jak, mogu ja to”, rekao je premijer.

Komentiraj