Novim promjenama Instagram u prvi plan ‘gurnuo’ sigurnost i privatnost mladih korisnika

Unsplash/Sara Kurfeß

Instagram je ovaj tjedan uveo nove promjene u svom sustavu, kako bi se naglasila sigurnost i korisnost sadržaja, koje dijele mladi ljudi, piše about.fb.com.

Promjene ističu privatnost i zaštitu korisnika društvenih mreža s ciljem dijeljenja kvalitetnijih sadržaja, veće zabave, stvaranja zajedničkog interesa i manjeg upadanja u već formirane grupe.

Privatni profili sprječavaju neželjene upade te daju mladim korisnicima mogućnost kontrole za vidljivost i odgovor na njihove objave. Promjene su predstavljena na području Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Japana, a odnose se i na marketinški dio pa tvrtke neće moći uvijek doći do mladih ljudi.

Uvođenje će se uskoro nastaviti na svjetskom nivou pa se očekuju i poboljšanja. Projektom se htjelo naglasiti da mlade osobe trebaju pravilno i odgovorno koristiti internet i moderne tehnologije pa neće dolaziti do suvišnih problema.

Cilj je da jednog dana mladi postanu upoznati sa svim opcijama, koje nude razni programi i unutar sustava digitalni građanin te da postupno razvijaju svoje digitalne vještine.

Komentiraj