Novi ispad Glasnovića u saboru

HINA/ Daniel KASAP

Današnje saborsko zasjedanje započelo je slobodnim govorima, te novim ispadima Hrastovog Hrvoja Zekanovića i Željka Glasnovića iz Neovisnih za Hrvatsku.

Zakanović je u svom govoru ponovno napao Marakeški sporazum o migrantima, te prigovorio predsjedniku Sabora jer ga je njegov razgovor s predsjednikom Kluba HDZ-a Brankom Bačićem dekoncentrirao. Nakon Zekanovića, za govornicu je došao Glasnović, koji je govorio o ‘šugavim Jugoslavenima’.

“Isti ping-pong politički zamara ljude, a o bitnim stvarima se ne brinemo. Da, gospodine Panenić – Vukovar ’45., Vukovar ’91. – tko je položio vijenac tamo u centru Vukovara gdje je pobijeno svi najbolji građani Vukovara ’45.? Nitko. Quo vadis, Hrvatska? Zašto to pitanje? Vode nam državu isti neokomunistički kadrovi kao što su vodili do devedesete. Zašto se čudite? Cijelo sudstvo, bivši suci, cijela institucija, bivši komunisti”, započeo je Glasnović, nakon čega je nastavio s jugolopovima.

“Koliko je stvarna siva ekonomija u Hrvatskoj? 30 posto, ljudi ne plaćaju poreze – to je zašto nemate vrtiće, škole… Isti jugolopovi! Ti komunisti nisu mogli zadržati niti šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, ti šugavi Jugoslaveni, tako ih moram zvati!”, rekao je Glasnović i dodao: “Tu se “rokate” oko Bandića, a on je jedan od vas! On je primjer homo jugoslavenikusa, on bi preživio bez kisika, i tu je, jedan od vas!”

Kazao je i kako u Njemačkoj nije vidio ‘guzičare i parazite’, na što je reagirao predsjendik Sabora Jandroković koji je Glasnovića upozorio zbog rječnika. “To nije prosta riječ”, rekao je Glasnović. “Ne znam, kod mene je, kod vas vjerojatno nije”, rekao mu je Jandroković.

“Hrvate zanima samo lova, Lepa Brena i cajke. Branitelji su na kraju obranili ove anemičare, guzičare i gljivare. Pardon, stražnjičare, stražnjice njihove, to ne smijem reći. A šta ste dobili, kakvu državu? Državu skorojevaca, bivših kadrova… Dobili smo “Kroslaviju”, neka ste išli u Beograd ljubiti nekoga u stražnjicu. Sad idete u Bruxelles. Dobili ste ‘Kroslaviju’ u ‘Euroslaviji’! Kako bi voljeli da vaša djeca idu, pošto ste svi za transrodne, “gender” prava, nek’ vaša djeca idu u ‘gender neutral’ WC, a to dolazi ovdje, što nisu hrvatske vrijednosti. I svi glumite sad nekakve kozmopolite, lažne humaniste… A dok o tome mislite, milijun Afrikanaca sjedi na koferima spremni da dođu u Europu. Ilegalnih migranata”

Komentiraj