Youtube

NOVI INCIDENT: Jedna osoba ubijena, tri ranjene u novoj pucnjavi na američkom sveučilištu

Jedna je osoba ubijena, a tri ranjene u pucnjavi na američkom Sveučilištu sjeverne Arizone (NAU).

U ovom trenutku je nejasno što je izazvalo pucnjavu u blizini Mountain View Halla gdje su smješteni domovi za studente povezane s grčkim organizacijama, navodi ABC News.

Glasnogovornik sveučilišta u Flagstaffu, Eric Dieterle, rekao je za Fox News da se vatreni obračun odigrao u 1,20 po lokalnom vremenu na parkiralištu ispred studentskih domova. Još nema informacija jesu li napadač i ozlijeđeni koji su prevezeni u gradsku bolnicu studenti. Policija je potvrdila privođenje osumnjičenog.

NAU je javno sveučilište koje pohađa 27,000 studenata, od kojih je oko 20,000 upisano ili boravi unutar glavnog fakultetskog dvorišta u Flagstaffu.

Republikanski senator iz Arizone, John McCain, na današnji je incident reagirao objavom za javnost u kojoj piše: “Moje misli i molitve su s obiteljima osobe koja je ubijena i troje drugih, ranjenih u ovom užasavajućem napadu unutar fakultetskog dvorišta Sveučilišta sjeverne Arizone. Ja cijenim napore svih državnih i lokalnih predstavnika zakona, hitne pomoći i sveučilišnih administratora i nastavljam s molitvama za oporavak ozlijeđenih i svih onih u NUA zajednici na koje je utjecala ova strašna tragedija”.

Nova pucnjava stiže osam dana nakon masakra u Oregonu gdje je naoružani muškarac ubio devet ljudi i potom presudio sebi.

“Ovo je nekako postala rutina,” rekao je predsjednik Obama nakon tog pokolja. “Izvještavanje je rutina i moj nastup ovdje na podiju će završiti kao rutina, kao i svi potonji razgovori. Mi smo na ovo otupjeli”.

Komentiraj