Zarko Basic/PIXSELL

NOVAKOVIĆ “Iz Vlade nas pitali zašto nas zanima Helsinki!”

Gošća Novog dana televizije N1 bila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Kakva je situacija sa slučajem Helsinki, riječ je o putu premijera i ministara vladinim zrakoplovom na sastanak Europske pučke stranke?

“Moram reći da imamo problema s prikupljanjem dokumentacije. Tri, četiri seta dopisa smo izmijenili s tijelima – pisali smo Vladi, HDZ-u, Ministarstvu demografije, Ministarstvu poljoprivrede, ministarstvima vanjskih i unutarnjih poslova, uprave. Nemamo još nikakve točne informacije niti dokaze za ono što se nama govori. Ono što je najgore i što nas je zabrinulo je da nas je Vlada nakon trećeg dopisala pitala zašto to nama treba. Mi smo neovisno tijelo, imamo pravo tražiti dokumentaciju, nema se što ispitivati zašto to nama treba. Baš to je bio odgovor Vlade na dopis. Vlada Republike Hrvatske nam od svih dokumenata koje smo tražili nije dostavila ništa, dali su samo općenito očitovanje. HDZ se isto općenito očitovao, ministarstva nešto detaljnije, ali nisu priložila dokumentaciju.”

Što ako i dalje ne bude odgovora?

“Što se tiče Vlade, dva puta smo pisali kabinetu, treći i četvrti put premijeru na ruke. S obzirom da je on odgovoran kao dužnosnik za dostavu tih podataka, ako ne dostavi dokumentacije, onda ćemo morati ići na pokretanje postupka protiv Plenkovića zbog nedostave dokumentacije kao što smo to već i radili.”

Komentiraj