HINA/ Damir SENČAR

NOVA SRAMOTA!!!! Šačica huligana koštala Hrvatsku dva boda, čekamo sankcije…

A tako je lijepo krenulo. Hrvatska je do posljednjih deset minuta susreta imala osminu finala ‘u džepu’, ali na scenu su onda stupili ‘navijači’ – skupina idiota, oprostite na izrazu, koji su u drugi plan bacili i golove i lijepu igru i, na kraju, tri boda.

Apsolutno sve imala je Hrvatska u svojim rukama/nogama. Obrana je djelovala sigurno, najosporavaniji Ivan Strinić bio je odličan, Vedran Ćorluka ponovno je izazvao nestašicu zavoja u Francuskoj, ali i takav ponovno se borio kao lav. Činilo se da sve ide na naš mlin, i gotovo nemoguće da je jedna Španjolska imala velikih problema s probijanjem ovakvih Čeha.

Fantastični pogoci Perišića u 37. i Rakitića u 59. minuti odavali su potpunu sigurnost i utrli put prema osmini finala sa maksimalnim učinkom. Kada se Hrvatska počela raspadati? Kada je izašao Modrić. Nećemo reći da je Kovačić, njegova zamjena, bio loš, ali…

I onda je na scenu stupila skupina neprijatelja hrvatskog nogometa, prikazujući još jedan gnjusni čin, koji je Hrvatsku doveo do gubitka dva boda. Nakon svih drama i cirkusa koje ovih dana proživljavamo u zemlji, našla se grupa budala, koje su odlučile još malo začiniti stvari. Kao da nisu dosta aktualne kazne koje su pred hrvatskom reprezentacijom. Ipak, tim huliganima, koji su i najavili sr*** na utakmici, ništa nije sveto.

Podrška kapetanu, koga briga. Podrška našim reprezentativcima koji su odigrali odličnu utakmicu, koga briga, Razračunavanje s HNS-om, Davorom Šukerom i Zdravkom Mamićem trebalo se i MORALO SE ostaviti za neku drugu priliku, ne za drugo kolo Europskog prvenstva, kada se činilo da sve ide na našu stranu. I išlo je sve na našu stranu. Ivan Perišić gotovo je doslovno na koljenima molio te osobe da se smire, da im daju da završe utakmicu.

Pogodaka? Četiri. Perišićev prvi u 37. minuti podsjetio nas je na utakmicu s Kamerunom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Rakitić je poduplao u 59. minuti nakon krađe lopte Brozovića. Sjajno je lobirao Cecha za velikih 2:0. Onda, u 76. minuti Škoda smanjuje nakon ubačaja Rosickog vanjskom nogom, jedan trzaj glave ispred Ćorluke bio je dovoljan. Česi su do boda došli iz kaznenog udarca, nakon igranja rukom Vide u kaznenom prostoru. Siguran je bio Necid.

Ali, nitko neće pamtiti pogotke, pamtit ćemo topovske udare na terenu St. Etiennea, pamtit ćemo još jednu sramotu onih koji pod krinkom navijača dolaze na utakmice hrvatske reprezentacije. Sramota. Biti ćemo sretni ne izbaci li na UEFA sa Europskog prvenstva, zahvaljujući šačici neprijatelja hrvatskog ponosa, hrvatskog nogometa, igre, kvalitete, i tako dalje, i tako dalje.

>NESTAŠICA ZAVOJA U FRANCUSKOJ? Ćorluka u drugom poluvremenu s vaterpolskom kapom

>ŠTO JE S ORGANIZATORIMA? Umjesto baklji, jednako lako mogli su unijeti i bombe

>UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog prekida u St Etienneu

>ČAČIĆ “Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama”

>IVAN PERIŠIĆ “Možda bolje da ne igramo više…”

>RAKITIĆ “Treba vidjeti, možda nas potjeraju kući”

>DARIJO SRNA “Bila mi je ovo najteža utakmica u karijeri”

 

Komentiraj