Nogomet (m): Argentina, Francuska i Njemačka bez četvrtfinala

Četvrtfinale olimpijskog turnira za nogometaše ostalo je bez reprezentacija Argentine, Francuske i Njemačke koji su natjecanje po skupinama završili na trećem mjestu u svojim grupama.

Nijemci su na Igrama u Rio de Janeiru izgubili finale od Brazila, a u Tokiju su ostali bez plasmana u nokaut fazu završivši natjecanje u skupini D na trećem mjestu. U zadnjem kolu im je trebala pobjeda protiv Obale Bjelokosti, ali je utakmica završila 1-1. Tako su Bjelokošćani s pet bodova osvojili drugo mjesto, a Njemačka je s četiri ostala na trećem mjestu. Brazil je osvojio prvo mjesto sa sedam bodova do kojih je stigao pobjedom 3-1 protiv Saudijske Arabije.

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 0-4 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinima završila s maksimalnim učinkom od devet bodova. Meksiko je završio kao drugi u skupini A sa šest bodova, nakon pobjede 3-0 nad Južnoafričkom Republikom.

Argentincima je u skupini C trebala pobjeda nad Španjolskom, jer je Egipat pobijedio Australiju 2-0. Egipćane je u četvrtfinale odveo Hamdy golom u 85. minuti. Tako je Egipat došao do četiri boda i gol-razlike 2-1. Dvostruki olimpijski pobjednici iz Atene 2004. i Pekinga 2008. su završili natjecanje na trećem mjestu s istim brojem bodova i gol-razlikom 2-3. Španjolska je s pet bodova osvojila prvo mjesto.

U skupini B prvo mjesto je sa šest bodova osvojila Južna Koreja koja je sa 6-0 svladala Honduras. Novi Zeland je odigrao 0-0 protiv Rumunjske i tako zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojio drugo mjesto.

Četvrtfinalni mečevi su na rasporedu u subotu, 31. srpnja, a sastaju se: Španjolska – Obala Bjelokosti (10.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), Japan – Novi Zeland (11.00), Brazil – Egipat (12.00) i Južna Koreja – Meksiko (13.00).

Komentiraj