Kasno sinoć u sjedištu Mosta u Smičiklasovoj ulici sastalo se vodstvo Mosta nezavisnih lista. Iako je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao kako se radilo o ‘neformalom druženju’, pretpostavlja se kako su raspravljali o posljednjem prijedlogu provg potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, koji je jučer kazao kako je spreman izaći iz Vlade, ako to naprave i premijer Tihomir Orešković te potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Nakon završetka sastanka članovi Mosta nisu željeli davati izjave, a Božo Petrov je kratko rekao: “Mislim da smo bili danas dovoljno jasni”.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u srijedu je rekao kako bi bilo najbolje da iz Vlade odu i on i Božo Petrov i Tihomir Orešković. “HDZ će sve napraviti da što prije izađemo iz problema, nema personalnih diktata. Najbolje bi bilo da i premijer, i potpredsjednik i ja izađemo iz vlade”, rekao je.

Dodao je kako bi novog mandatara trebala dati stranka s najviše mandata. “Teško je u ovom momentu, sve opcije mogu biti otovorene ako se dogovorimo. Ali temelj svih dogovora je ako se počne drugačije raditi. Mora se respektirati HDZ, ne smijemo biti noseća struktura nekome da izvršava svoje obaveze”, zaključio je.

Komentiraj