NK Varteks počinje pripreme za natjecanja u novoj ligi Sjever

NK Varteks, popularni Bumbari, ove sezone će se natjecati u novoformiranoj 3.HNL Sjever koja će brojati 12 klubova. Premda se radi o niželigašu , Varteks je jedan od rijetkih klubova toga ranga oko kojega su okupljeni brojni navijači , vrlo aktivni u lokalnoj zajednici, ne samo kad je u pitanju podrška klubu već i u drugim događanjima vezanim za lokalnu sredinu i njene potrebe.

S pripremama za novu sezonu  Bumbari počinju u ponedjeljak  22.srpnja na terenu u Hrašćici.  O planu priprema razgovarali smo s trenerom Želimirom Orehovcem koji kaže:

“S pripremama počinjemo 22.07 i trajat će pet tjedana,  do 24.8. kad počinje prvenstvo. Počinjemo malo kasnije nego sam planirao jer su neki igrači još na moru, ali svi su dobili plan treninga koji moraju odraditi u ovom tjednu. Od igrača očekujem da dođu motivirani i puni želje za dokazivanjem, jer će i roster igrača i konkurencija u ekipi biti na većem nivou od prošle sezone.”

Prijelazni rok odrađen je uspješno, te je uz to ispunjen i glavni cilj – zadržavanje prošlogodišnje ekipe na okupu. Samim time zadovoljan je i trener Orehovec:

“Prijelazni rok odrađen je kako je i planirano, doveli smo igrače točno na pozicije koje smo željeli. Osim iskusnog Kosira, ostali igrači su mladi, razvojni i što je najvažnije nisu puno razmišljali da li žele igrati u Varteksu. Prepoznali su Varteks kao klub u kojem mogu napredovati kako kroz utakmice, tako i kroz treninge, te ostvariti svoje nogometne ambicije. S obzirom na to da prijelazni rok još nije završio i traje do 31.7., postoji mogućnost da dovedemo još kojeg igrača.”

Iako su neki od klubova koji će se natjecati u novoosnovanoj ligi dobro poznati publici, igračima i navijačima, ipak se radi o novoformiranoj ligi. Ono što zasigurno interesira sve navijače kluba je gdje se Varteks može pozicionirati u ovoj sezoni, te koji je cilj postavljen.

“Cijela ta novoformirana liga je zasad nepoznanica, a kvaliteta klubova vidjet će se kako će prvenstvo odmicati. Svi klubovi se pojačavaju i žele biti što bolji, tako da je teško sada govoriti o mogućnostima naše ekipe. Vrijeme će pokazati koliko će naši mladi igrači brzo odrastati u nogometnom smislu. Kroz treninge i kontrolne utakmice nastojat ću ekipu dovest na razinu da budemo jak i čvrst protivnik svakoj ekipi, te da igramo prepoznatljiv i dobar nogomet. Cilj nam je biti među šest ekipa, te se tako plasirati u play off”

Podsjetimo, u klub su za sada pristigli Roberto Skoliber, Josip Sabolić, Dominik Masten, Boris Kosir, Ante Pozder i Lovro Težački. Uz nove igrače velika je  prednost Varteksa za nadolazeće prvenstvo zadržavanje prošlosezonske ekipe na okupu. Jedan od igrača koji je u ovom prijelaznom roku imao mnogo ponuda je Tihomir Šoštarić, najbolji strijelac prošlosezonske MŽNL Čakovec – Varaždin, no on je sve ponude odbio i ostao među Bumbarima, a o razlozima ostanka kaže:

“Definitivno je prevagnuo osjećaj prihvaćenosti u klubu, kako od strane Uprave, tako i od suigrača i navijača. Osjećam se super u ovom okruženju, a što je najvažnije – sve dogovoreno je uvijek bilo i ispunjeno. Uvjeti su dobri, te me sada posebno veseli izgradnja terena i svlačionica u Hrašćici. Novi vlastiti prostor sigurno će pozitivno utjecati na cijelu ekipu.”

Osim trenera Orehovca, i “Šole”  je komentirao nadolazeću sezonu:

“U narednoj sezoni očekujem dobru igru, složnost i pomoć svih pristiglih pojačanja. Idemo odraditi dobre i kvalitetne pripreme, te sam siguran sam da možemo izboriti ulazak u top šest  ekipa. Osim toga, osobno sam uvjeren da se možemo boriti i za sam vrh. Ja ću zasigurno dati sve od sebe!”

Veldin Karić, koji je nakon fenomenalne prošle sezone odlučio da više neće biti dio ekipe, ostaje u klubu u novoj ulozi.

“Odlučio sam da više neću igrati jer je 3.HNL ipak malo veći i zahtjevniji izazov s mojih 45 godina. S obzirom na to da želim ostati dio kluba, prihvatio sam drugu ulogu i postao pomoćni trener gospodinu Orehovcu. Vjerujem da ću svojim iskustvom, željom i voljom pomoći kako igračima, tako i svima u klubu i upravi. Moje igranje u najdražem klubu nikad neću zaboraviti, te sam se upravo zato baš u Varteksu oprostio s igranjem na “višem” nivou. Osim uloge pomoćnog trenera, preuzeo sam i juniore među kojima ću tražiti nasljednike i buduće prvotimce kluba.”

U klubu su , osim na prijelazni rok, trenutno najviše fokusirani  na izgradnju trening kampa u Hrašćici. U utorak je potpisan ugovor o izradi, isporuci i montaži kontejnerskog objekta (svlačionica) za koji se sredstva prikupljaju akcijom  “Za Varteksov dom”.  Rok isporuke svlačionica je prvi tjedan u rujnu. Radovi na terenu u Hrašćici također će započeti sljedeći tjedan, a u planu su obnova glavnog terena, gradnja pomoćnog s umjetnom travom, gradnja tribine i svih ostalih popratnih sadržaja kojima će se osigurati licenca za igranje 3.HNL.

 

Komentiraj