Njemačka i Danska prve europske reprezentacije koje su izborile plasman na SP 2022

Nakon Njemačke u ponedjeljak, reprezentacija Danske je u utorak postala druga reprezentacija koja je kroz kvalifikacije osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Uz njih, siguran za Svjetsko prvenstvo je, naravno, Katar kao domaćin SP.

Njemačka nakon, blago rečeno, razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu 2018. i ispadanja već u grupnoj fazi, između ostalog izgubili su tada od Južne Koreje, ponovno izgleda tako da njihovi navijači mogu biti optimisti. U osam kvalifikacijskih utakmica bodove su izgubili samo u senzacionalnom domaćem porazu od Sjeverne Makedonije, koju su sada u ponedjeljak pobijedili 4-0 golovima Wernera (2), Havertza i Musiale.

Danska je u utorak perotiv Austrije nastavila savršen niz rezultata: osam utakmica, osam pobjeda, gol-razlika 27-0. Danci su prvi puta nakon 1998. i 2002. uspjeli ostvarili dva uzastopna nastupa na Svjetskim prvenstvima. Na SP 2018. Dansku je izbacila Hrvatska u onoj ludoj utakmici u kojoj je nakon četiri minute igre bilo 1-1, u 115. minuti Modrić nije realizirao kazneni udarac, da bi Subašić obranio tri jedanaesterca za prolaz u četvrtinu finala. Na ovogodišnjim Europskom prvenstvu Danska je uz kontroverzno suđenje u produžecima ispala u polufinalu od Engleske.

Komentiraj