Na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata. U Nin je jutros stigla i amfibija, javlja N1.

“Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom stožeru u zgradu Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin) ili na tel. 023/265-542”, izvijestili su sinoć iz uprave grada.

Dodaje se da će danas vrtić i OŠ Petar Zoranič u Ninu biti zatvoreni. “Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporuča se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u Ninu (Višeslavov trg 1, Nin)”, zaključuje se u priopćenju.

Na zadarskom području napali se 120 pripadnika oružanih snaga, dok ih je 625 u pripravnosti.

Iz Odvodnje su izvijestili kako je u pomoć priskočila i Hrvatska vojska te da se još uvijek utvrđuje šteta na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda. Procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana da pročišćivač ponovno normalno proradi, a za to se vrijeme neće moći crpiti, kao ni čistiti septičke jame.

Komentiraj