Nikica Jelavić zaključio profesionalnu nogometnu karijeru

U 35. godini života Nikica Jelavić je zbog problema s koljenom odlučio zaključiti profesionalnu nogometnu karijeru. Bivši hrvatski reprezentativac posljednjih pet mjeseci je bio igrač Lokomotive za koju je upisao pet nastupa od kojih je posljednji bio u slavlju 0:1 nad Hajdukom koncem siječnja ove godine.

“Iako je Nikica pun motivacije i željan igre, nažalost zdravstveno stanje, konkretno situacija s koljenom, ne dopušta mu nastavak karijere. Nikica je postupio maksimalno korektno prema klubu gdje je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji zaključio kako je najbolja i najpoštenija opcija prekid nogometne karijere, te je Nikica i ovim postupkom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu!”, navodi se u priopćenju Lokomotive.

Prije dolaska u Kajzericu četiri sezone je igrao u Kini gdje je nastupao za GZ Hengfeng i BJ Renhe, a prethodno je bio član West Hama, Hull Cityja, Evertona, Rangersa, Rapida iz Beča te Zulte Waregema u koji je 2007. godine prešao iz Hajduka. Profesionalnu karijeru je pak počeo u GOŠK-u iz Gabele.

U dresu Vatrenih je u 36 nastupa postigao šest golova, a bio je član reprezentacije na Europskom prvenstvu 2012. godine te Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Komentiraj