Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ni drugi odvjetnik Dolačkog nije u kontaktu s njim

Davor Cahun, drugi odvjetnik Željka Dolačkog, u srijedu je za N1 izjavio kako ni on ne zna gdje je njegov branjenik ni koji su njegovi planovi. Kazao je kako se s Dolačkim posljednji put čuo jučer te da s njim trenutno nije u kontaktu.

Jutros je Veljko Miljević, odvjetnik Dolačkog, također rekao kako ne zna gdje je. “Koliko ja znam nije u bijegu. To je za mene prva vijest da bi to bilo tako. Možda odvjetnik Cahun zna više jer je više s njim u kontaktu. Vidio sam ga prekjučer, dosta smo iscrpno razgovarali. Jučer sam dobio poziv, čuli smo se, upravo je i njemu bilo priopćeno kakva je presuda. Nije bilo ni najmanje naznake da bi on bio u bijegu ili se spremao. Za mene je ovo iznenađujuće. Doduše, on je očekivao oslobađajuću presudu”, kazao je jutros za N1 odvjetnik Željka Dolačkog Miljević.

Iz zagrebačke policije doznaje se kako su zaprimili dovedbeni nalog suda, te poduzimaju mjere i radnje izvršenja maloga.

Podsjetimo, Dolački je jučer osuđen na šest godina zatvora zbog krađe novca i zlata iz sefa. Prilikom izricanja presude nije bio na sudu, a preko medija je poručio kako neće bježati. Ipak, policija ga sinoć nije pronašla na dvije prijavljene adrese.

Dolački je osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, a uz to mora vratiti 3,3 milijuna kuna, što je vrijednost ukradenog sadržaja sefa iz njegova bivšeg ureda.

Kako je osuđen na kaznu dužu od pet godina zatvora, Dolački je odmah morao biti uhićen i prepraćen u istražni zatvor. Ali, nije se pojavio na izricanju presude.

Dolački je optužen da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, koji nisu pronađeni.

Uskok tvrdi kako je smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. “koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao” gotovo 290.000 eura, 640.000 kuna te preko dva kilograma zlata.

Komentiraj