Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MILJEVIĆ “Nadam se da Dolački nije u bijegu”

Odvjetnik bivšeg policijskog načelnika Željka Dolačkog, koji je jučer osuđen na šest godina zatvora, Veljko Miljević u srijedu je za N1 televiziju poručio kako se nada da njegov klijent nije u bijegu. Dolački, naime, nije bio na jučerašnjem izricanju presude. Medijima je poručio kako neće bježati, ali policija ga sinoć nije pronašla na adresi na kojoj je prijavljen.

Upitan je li Dolački u bijegu, Miljević kaže da, koliko on zna, nije. “To je za mene prva vijest da bi to bilo tako. Možda odvjetnik Cahun zna više jer je više s njim u kontaktu. Vidio sam ga prekjučer, dosta smo iscrpno razgovarali. Jučer sam dobio poziv, čuli smo se, upravo je i njemu bilo priopćeno kakva je presuda. Nije bilo ni najmanje naznake da bi on bio u bijegu ili se spremao. Za mene je ovo iznenađujuće. Doduše, on je očekivao oslobađajuću presudu”, rekao je odvjetnik.

Dodao je kako Dolački ima dvije uredne adrese – jedna je prebivalište, a druga adresa trajnog boravka. “Ne isključujem mogućnost da on nije u tom trenutku pronađen na toj adresi. Ne isključujem mogućnost da on kad mu se uruči rješenje postupi po njemu”, rekao je Miljević dodajući kako ne zna je li ga Dolački sinoć pokušao kontaktirati, jer nije bio kod kuće.

“Gotovo je sigurno, ukoliko se zaista pokušalo uručiti rješenje, i ako je izdan dovedbeni nalog, da će na temelju rješenja o određivatnju istražnog zatvora biti raspisana tjeralica. Tada je on zaista osoba u bijegu”, kaže Miljević i objašnjava izdavanje tjeralice. Naglašava kako ima šest ili sedam vrsti tjeralica. “Mislim da će biti izdana ona kao u slučaju prije 6-7 mjeseci da se utvrdi točno mjesto boravka osobe koja nije dostupna pravosuđu. Prvo treba utvrditi mjesto gdje se nalazi, a onda će se vidjeti ima li potrebe za Ministarstvom pravosuđa i drugim potragama i eventualno zahtjevom za izručenje. Prvo ide ovaj policijski dio”, navodi.

Na novinarsko pitanje misli li da bi Dolačkom u istražnom zatvoru bila ugrožena sigurnost, Miljević kaže kako postoji opasnost, ali u ovom sluučaju samo apstraktna. “Nadam se da nije u bijegu. Ako bi došao tamo, godinama pratim ponašanje zatvorskih uprava u tim situacijima. Uprave obično dobro djeluju i nastoje spriječiti da od apstraktne situacije ne postane konkretna opasnost. Oni to dobro rade, nastoje prostorno izolirati…”, zaključuje Miljević.

Komentiraj