Netflix ima novi hit, seriju “Tiger King” o bizarnim vlasnicima zooloških vrtova

Streaming servis Netflix definitivno ima  novi veliki hit. To je dokumentarna serija „Tiger King: Murder, Mayhem and Madness” koja se počela prikazivati 20. ožujka i koju je u prvih deset dana gledalo 34,3 milijuna korisnika. Za usporedbu, najveći hit Netflixa, treću sezona serije „Stranger Things“, u prvih je deset dana gledalo 6,3 milijuna korisnika. U središtu serije „Tiger King“ je Joe Exotic, bizarni vlasnik zoološkog vrta u Oklahomi sa brojnim lavovima, tigrovima, leopardima i ostalim divljim mačkama koji je na kraju uhapšen i osuđen na 22-godišnju zatvorsku kaznu zbog naručenog ubojstva Carole Baskin, konkurentice i vlasnice sličnog zoološkog vrta. Serijal otkriva apsurdan svijet vlasnika privatnih zooloških vrtova, njihovih bizarnih privatnih života i mučnih obračuna.

Serijal „Tiger King“ nije odmah postigao veliki uspjeh, početni broj gledatelja bio je znatno manji od Netflixovih uspješnica kao što su  “Mindhunter” i “Altered Carbon”. Međutim, s obzirom na izolaciju ljudi zbog koronavirusa, zbog odličnih kritika, i zbog brojnih preporuka na društvenim mrežama, serija je postala instant hit. Do početka emitiranja serija, većina javnosti nije znala tko je Joe Exotic (pravim imenom Joseph Allen Maldonado-Passage), kao što nije znala ni tko je Carole Baskin, koju Joe Exotic optužuje u seriji da je ubila svog supruga milijunaša i dala ga tigrovima da ga pojedu. Nisu znali ni tko je Bhagavan “Doc” Antle, još jedan vlasnik privatnog zoološkog vrta, koji je u vezi s nekoliko svojih zaposlenica i čija zajednica funkcionira kao kult. A tu je i Mario Tabraue, bivši narko diler koji je proveo 12 godina u zatvoru a sada ima privatan zoološki vrt. Za njega se priča da je bio inspiracija za lik Tonyja Montane u filmu “Scarface”.

Koliki je serijal postigao uspjeh govori i činjenica da kompanija 20th Century Studios priprema film prema ovoj priči a glavni kandidat za ulogu Joea Exotica je Orlando Bloom. S druge strane, iako Amerikom vlada pandemija koronavirusa, jedan novinar je u srijedu na konferenciji za novinare pitao predsjednika Donalda Trumpa hoće li ublažiti dužinu zatvorske kazne Joeu Exoticu.

Komentiraj