Neredi u Birminghamu, ozlijeđena tri policajca

Autor:

epa11004474 Aston Villa's Moussa Diaby (L) and Legia’s Steve Kapuadi (R) during the UEFA Europa Conference League group E match between Aston Villa and Legia Warsaw in Birmingham, Britain, 30 November 2023.  EPA/TIM KEETON

EPA/TIM KEETON

Tri britanska policajca ozlijeđena su u četvrtak tijekom sukoba s navijačima Legije iz Varšave prije utakmice Europske konferencijske lige između Aston Ville i poljskog kluba u Birminghamu.

Incidenti su izbili prije početka utakmice, na parkiralištu u blizini stadiona Villa Park gdje su bili okupljeni navijači Legije pod nadzorom policije. Na policiju su bačene raketne rakete i razni projektili.

Utakmica je počela prema planu, ali je tribina rezervirana za poljske navijače ostala prazna. U priopćenju je policija iz Birminghama objasnila da nije mogla “pustiti navijače gostujućeg kluba na stadion nakon nereda vani”.

Dok su se operacije snaga reda nastavile do večeri, prvotno izvješće pokazuje da su tri policajca ozlijeđena.Manje od 1000 mjesta bilo je rezervirano za ovu utakmicu za navijače Legije iz Varšave, čiji navijači imaju reputaciju izazivača remećenja javnog reda i mira.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.