Nekadašnja prva hrvatska načelnica policijske uprave Senka Šubat kandidatkinja PGS-a za gradonačelnicu Grada Bakra

Primorsko goranski savez (PGS) u utorak je predstavio svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Grada Bakra. Riječ o široj javnosti dobro poznatom imenu, Senki Šubat, nekadašnjoj prvoj hrvatskoj načelnici jedne policijske uprave, u ovom slučaju PU primorsko-goranske.

Senki Šubat podršku je dalo cjelokupno stranačko vodstvo: predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, politički tajnik Franjo Butorac, počasni predsjednik i kandidat stranke za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš te načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

“Smatram da mojim životnim i radnim iskustvom, upravljanjem velikim i zahtjevnim sustavima, mojom voljom i energijom te spremnošću da se nesebično dajem zajednici i općem dobru, mogu doprinositi bržem, boljem i učinkovitijem razvoju našega Bakra i boljem životu svih građanki i građana. I ja i moja obitelj u životu smo stekli sasvim dovoljno za pristojan život, egzistencijalno smo posve sigurni pa, dakle, nekakvo osobno bogaćenje javnim novcem nipošto nije niti će ikada biti motiv moga ulaska u sve ovo”, rekla je i dodala da je biti gradonačelnica prije svega časna dužnost koja poziva i podrazumijeva davanje sebe svome gradu i njegovim žiteljima, a ne uzimanje od njih.

Predstavila je temeljne točke svoga programa i plana razvoja grada, odnosno svih naselja Bakra:

“S obzirom na ono što sam uvodno rekla, ne postoji niti jedan razlog da odmah ne uvedem online aplikaciju ‘Potpuna transparentnost proračuna’ koja svim stanovnicima omogućava stalni uvid u trošenje svake proračunske kune. Građani imaju apsolutno pravo znati kako se troši njihov novac i ja im namjeravam omogućiti konzumiranje tog prava. Zatim, bakarska naselja imaju problema s vodovodom i odvodnjom i to se mora pod hitno riješiti, kao i odgovorno i ekološki prihvatljivo gospodarenje otpadom, baš kao što to radi kolega Vasilić u Krku. Građanima ću omogućiti dostupnost banaka, trgovina, placa, brže i jednostavnije rješavanje administrativnih potreba poput javnobilježničkih usluga, izdavanja osobnih dokumenata, zemljišnoknjižnih dokumenata…, gradska uprava tu mora uskočiti građanima”.

Naglasila je da planira prijateljski otvoriti grad svim poduzetničkim inicijativiama, a posebno malim obiteljskim tvrtkama domaćih ljudi jer, naglasila je više puta, bakarsko gospodarstvo nipošto ne smije biti samo Industrijska zona. Također, najavila je i ulaganje u turističku valorizaciju prebogate povijesne i kulturne baštine toga kraja, poticati privatna ulaganja u turizam te u nove turističke sadržaje.

Senka Šubat se na predstavljanju osvrnula i na funkcioniranje mjesne samouprave, odnosno mjesnih odbora kojima će dati veću financijsku i autonomiju u odlučivanju, a gradske odbore otvoriti ne stranačkim već stručnim ljudima koji će nepristrano, bez stranačkih obaveza odlučivati o potrebama stanovništva kojemu je na kraju poručila: “S vami sam i uz vas!”, što je ujedno i njezin službeni slogan kampanje.

Komentiraj