Premijer Andrej Plenković u petak je najoštrije osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

Neferović je za RTL rekao kako se čuo s premijerom te kako će se, sukladno njegovoj odluci, povući iz kampanje u kojoj je trebao sudjelovati za zamjenika župana. Upitan hoće li se ispričati novinaru, Neferović je rekao: “Ja bi prvo postavio pitanje dali će se taj portal i ti novinari ispričati meni i mojoj obitelji za sve što su napisali proteklih mjeseci, a što je bila laž”.

RTL je razgovarao i s napadnutim novinarem Mladenom Mirkovićem. “Došli smo na jednu press konferenciju povodom sestrinstva, gdje me gospodin gradonačelnik pozvao kod sebe u ured i postavio mi je pitanje tko je pisao jutrošnji članak koji je postavljen na našem portalu. Odgovor sam mu kulturno, nakon čega me čovjek počeo hvatati, gurao me od zid, lupio sam glavom, šutao me, verbalno i fizički me napao, istjerao van i iznijeo iz gradske kuće”, ispričao je Mirković.

Komentiraj