NASTAVLJA SE ŠTRAJK: “Odazvat ćemo se na pregovarački sastanak”

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama na današnjoj su konferenciji za novinare kazali da se štrajk u osnovnim i srednjim školama nastavlja, dok ne dobiju poziv za socijalni dijalog i pregovore.

“Svjedoci smo da je jučer navečer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom uspješno dovršio pregovore o čuvanju fotelja. Jučerašnji pregovori koalicijskih partnera imali su svrhu da i jedni i drugi sjede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja Europskom unijom. I očito su obje stranke zadovoljne, i HDZ i HNS.

Očekujemo da ovih dana predsjednik HDZ-a Andrej Plenković opet postane predsjednik Vlade, da pozove sindikate na sastanak, pregovore i da sa sindikatima počne pregovarati o budućnosti neaše domovine. Jer ukoliko odgoj i obrazovanje nisu zalog za budućnost, onda sporazum između dviju stranaka za čuvene fotelje nema nikakve veze sa budućnošću naše domovine.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama odazvat će se na pregovaračni sastanak jer danas je 16. dan štrajka. Ne znam u kojem danu će se konačno otvoriti socijalni dijalog i pregovori. Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da konačno dobijemo priliku iznijeti naše argumente”, izjavio je Branimir Mihalinec na konferenciji.

Sanja Šprem objavila je danas na konferenciji za novinare da se u utorak štrajka u dvjema županijama – Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, a u srijedu se štrajka u cijeloj Hrvatskoj.

“U srijedu je cijela Hrvatska u štrajku. U srijedu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Pritisak znamo pojačavati. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu. 6.11. je prosvjed za 6,11, naslov prosvjeda je – 6.11. za 6,11. Prosvjed je prijavljen”, zaljučila je Šprem.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]