NAPADI ISLAMSKE DRŽAVE: Poginuo najmanje 41 jemenski vojnik u dvama napadima

FaH

Najmanje 41 jemenski vojnik poginuo je u dvama napadima Islamske države na jugu zemlje u ponedjeljak.

Ovi napadi na novake i na vojnu bazu u Adenu događaju se nepunih deset dana nakon napada na snage koje vlada predsjednika Abda Raba Mansura Hadija, u ratu s pobunjenicima, pokušava ustrojiti ne bi li zadržala područja pod svojom kontrolom.

Dva napada dogodila su se u četvrti Hor Maksar, nedaleko od međunarodne zračne luke u Adenu, kojoj su pristup zapriječile sigurnosne snage, rekao je za AFP general Naser al Sarei, zapovjednik specijalnih snaga u Adenu.

Tijekom prijepodneva, bombaš samoubojica je aktivirao svoj eksplozivni pojas među desecima mladih novaka okupljenih u centru za novačenje u Hor Maksaru, pri čemu su poginule barem 34 osobe, kazao je.

Napad se dogodio u blizini rezidencije zapovjednika vojne baze Badra, generala Abdalaha Subeihija, dodao je.

Malo poslije, snažna eksplozija je potresla vojnu bazu Badr gdje je “daljinski aktivirana eksplozivna naprava na čijoj je meti bila skupina vojnika”, dodao je.

“U toj eksploziji unutar baze poginulo je najmanje sedam vojnika”, rekao je za AFP general Al Sarei.

Odmah nakon napada Islamska džava  je preuzela odgovornost u priopćenju u kojemu je poručila da je meti njezinih napada bila “vojska nevjernika”. Liječnici su izvijestili da je u dvama napadima ranjeno 38 ljudi.

Komentiraj