Podivljali vozač prouzročio je u petak kaos u Melbourneu zaletjevši se automobilom u gomilu pri čemu je usmrtio tri osobe a 15 ozlijedio prije nego je uhićen, objavila je policija koja je ustvrdila da nije riječ o terorističkom napadu.

Svjedoci su opisali “tijela koja lete po zraku” dok su pješaci trčali kako bi izbjegli vozilo u punoj brzini u središtu najvećeg grada Australije.

Australija strahuje od napada Islamske države na svojem tlu. Vlasti su potvrdile da su spriječile napadačke planove u Melbourneu na Božić.

No, policija države Victoria čiji je glavni grad Melbourne naglasila je da krvavi pohod u petak nije teroristički čin. “Ta osoba nije povezana s nikakvom terorističkom aktivnosti”, kazao je šef državne policije Graham Ashton. “Ne smatramo ovaj slučaj terorističkim”. “Znamo da se radi o pojedincu koji za sobom ima prošlost obiteljskog nasilja”.

Napadača, 26-godišnjaka, ranila je metkom policija koja je također istaknula da je u prošlosti imao psihičkih problema te bio povezan s krijumčarenjem droga.

“U ovom trenutku nema dodatne prijetnje po stanovništvo”, kazao je Stuart Bateson, još jedan dužnosnik lokalne policije.

Tri osobe su poginule udarene na Ulici Bourke. Radi se muškarcu i ženi od tridesetak godina te djetetu čija dob nije navedena.

Petnaest osoba je ozlijeđeno, od kojih pet teško. Kraljevska dječja bolnica preuzela je četvero djece u dobi od tri mjeseca do 12 godina.

Komentiraj