NAKON PRVOG ČETVRTFINALNOG SUSRETA LP Suarez: Ne može Srbin suditi ovakvu utakmicu

facebook.com

[quote_box_center]

  • Madridski derbi je po običaju bio prepun međusobnih udaraca i prekršaja pa je najbolji srpski sudac Milorad Mažić (42) imao nezahvalan posao
  • “Taj sudac je jako loš. Ne smiju davati da jedan Srbin sudi ovakve utakmice, uz moje dužno poštovanje. Očekujem da u uzvratu sudi netko bolji”, izjavio je Suarez za španjolsku televiziju neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka

[/quote_box_center]

UEFA ne može davati Srbima da sude ovako velike utakmice, izjavio je vezni igrač Atletico Madrida Mario Suarez (28) nakon prve četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka u Madridu u kojoj su Atletico i Real odigrali 0-0.

Madridski derbi je po običaju bio prepun međusobnih udaraca i prekršaja pa je najbolji srpski sudac Milorad Mažić (42) imao nezahvalan posao.

“Taj sudac je jako loš. Ne smiju davati da jedan Srbin sudi ovakve utakmice, uz moje dužno poštovanje. Očekujem da u uzvratu sudi netko bolji”, izjavio je Suarez za španjolsku televiziju neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Podno stadiona Vicente Calderón neki su novinari njegove riječi protumačili stavom prema Srbima kao narodu koji tolerira nasilje i krv budući da je Mario Mandžukić okrvavljen izašao iz dvoboja sa Sergiom Ramosom, a da branič Reala zato nije sankcioniran.

Na Twitteru objavio da nije htio nikoga uvrijediti

Već debelo iza ponoći Suarez je na društvenoj mreži Twitter objavio poruku:

Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio riječima nakon utakmice. To mi nije bila namjera. Htio sam reći da ovako velike utakmice moraju suditi suci iz liga petice. To je sve, svi ponekad pogriješimo”.

Miloradu Mažiću, čiji su pomoćnici bili sunarodnjaci Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i Dejan Petković, ovo je bila sedma utakmica u Ligi prvaka ove sezone i druga u kojoj je sudio Real Madridu. Prije 19 dana je sudio kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo u kojoj je Izrael na svom terenu izgubio od Walesa sa 0-3.

Jedan od direktora Atletico Madrida, Clemente Villaverde odmah je reagirao nakon izjave Suareza napomenuvši pred kamerama kako je sudac bio dobar.

“Nije bilo zle namjere kod igrača, igrali su dostojanstveno”, rekao je.

Mandžukiću razbijena arkada

Mandžukić je u 52. minuti stradao u sudaru s Ramosom koji mu je u kaznenom prostoru laktom razbio arkadu, nakon čega je ljutiti Mandžukić u nekoliko navrata morao izlaziti kako bi mu liječnici zaustavili krvarenje.

Sportski list Marca smatra da je Ramos trebao biti isključen, a novine AS da nije jer nije bilo namjere i jer je Ramos prije izbio loptu nego je došlo do kontakta. Nekoliko minuta kasnije sudac je Mandžukiću oprostio drugi žuti nakon namjernog starta na braniču Reala Daniju Carvajalu bez da je gledao gdje je lopta. U 60. minuti je pak Carvajal šakom udario u prsa Mandžukića no suci to nisu vidjeli.

“Srbin je pokazao malo osobnosti. No to se događa s većinom sudaca u ovom natjecanju jer si ne žele stvarati komplikacije. No Mandžukić i Carvajal nisu smjeli ostati do kraja na terenu, morali su biti isključeni”, komentar je lista AS.

Kapetan Real Madrida, Iker Casillas, rekao je:

“Analiziramo li svaki potez, možda je mogao biti stroži, no s obzirom na veliko rivalstvo dviju ekipa mislim da je bio dobar”.

Komentiraj

Source:D.V./HINA