NAKON POBUNE Sinčić: ‘Ne znam gdje je kolega Runtić, pozivamo ga da razgovaramo’

Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što su se neki članovi Živog zida pobunili protiv čelništva stranke već u izbornoj noći i odmah nakon nje, o cijeloj situaciji oglasio se i Ivan Vilibor Sinčić. Nakon sastanka koalicije kazao je kako će Jedina opcija svakako ostati u oporbi te da će ostati dosljedni. Kako piše Jutarnji.hr, dodao je da će se boriti za svoj program i da nude stručnu pomoć svima koji bi iz tog programa željeli nešto uzeti, kao što je izmjena Ovršnog zakona.

Šef Živog zida kazao je kako će poduprijeti sve što bude pametno i na korist građana. Ivan Lovrinović je napomenuo da on jest u koaliciji Jedina opcija, ali nije u Živom zidu.

Sinčić je odgovorio na pitanje novinara gdje je Hrvoje Runtić, koji je napao čelništvo Živog zida u izbornoj noći iako je ušao u Sabor s liste koalicije:

‘Ne znam gdje je kolega Runtić. On ne dolazi na sastanke, ne javlja se, ne znamo što je s njim. Postavili smo ga na listu, eto, htio bih da dođe, on je član Živog zida i dalje, pozivamo ga da razgovaramo kako bi mogli zastupati ono za što je na izbore dobio povjerenje. Naša vrata su mu otvorena’.

Na pitanje hoće li se stranka Promijenimo Hrvatsku udaljiti od Živog zida prema nekim drugim opcijama, Ivan Lovrinović je to odlučno zanijekao, piše Jutarnji.

‘Mi smo dirnuli u interesne skupine, u lobije, stoga nas žele razbiti. Te ljude pitam za čije interese rade i neka se suoče s nama!’, izjasnio se Lovrinović.

Komentiraj