Nakon otkrića Nacionala Škare Ožbolt prozvala Bandića gradskim „Al Caponeom“ i glavom korupcijske hobotnice

Najnoviju aferu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u kojoj gradskim novcem plaća usluge javnog bilježnika i to  javnobilježnički ureda Radojke Galić, supruge predsjednika Visokog upravnog suda Ante Galića, komentirala je i Vesna Škare Ožbolt.
Škare Ožbolt se naime referirala na Nacionalov tekst i gradonačelnika Bandića nazvala gradskim „Al Caponeom” i glavom korupcijske hobotnice, kojem asistiraju neodgovorni pojedinci u pravosuđu, politici i represivnom aparatu.
Objavu Vesne Škare Ožbolt prenosimo u cijelosti:
“Afere se umnožavaju, a milijuni i milijarde iz gradskog proračuna netransparentno nestaju kao voda u pijesku.
Gradski „Al Capone“ na sve afere odmahuje rukom i ide dalje, neumorno uzima još više i smije se svima u lice i očekuje još jednu pobjedu na lokalnim izborima.
Da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić milijunima gradskog novca plaća javnog bilježnika Mladena Ježeka supruga, sutkinje Željke Zrilić Ježek koja ga je oslobodila plaćanja 18 milijuna kuna poreza, je situacija koja se može dogoditi samo u Hrvatskoj. Za razliku od Kovačevićevog skrivenog novca, ovdje ne treba tražiti porijeklo novca jer ga vidimo. Model da se gradskim proračunom plaćaju poslovi javnobilježničkog ureda Ježek, a čija supruga sudi i donosi presudu kojom oslobađa Milana Bandića, predstavlja jedinstven primjer sukoba interesa.
Sutkinja Ježek odmah se trebala izuzeti iz predmeta odlučivanja u slučaju Milana Bandića, a ne provesti postupak i donijeti svoju odluku – oslobađajuću presudu. Gradski novac slijeva se i u javnobilježnički ured Radojke Galić, supruge predsjednika Visokog upravnog suda koji je potvrdio prvostupanjsku oslobađajuću presudu.
Svaki dan izlaze na vidjelo afere Milana Bandića i gotovo sve su vezane na Zakon o javnoj nabavi, višekratno probijanje iznosa ugovorenih poslova, kao i manjak od 1 milijarde kuna u gradskom proračunu i sl.
Gradski „Al Capone“ je glava korupcijske hobotnice kojem malo asistiraju neodgovorni pojedinci u pravosuđu, malo politika, a malo represivni aparat svojom sporošću. Grad Zagreb i njegovi stanovnici godinama su taoci takvog ponašanja. Ovakvo ponašanje predstavlja veliku mrlju na neovisnost hrvatskog pravosuđa na koje bi trebalo reagirati Državno sudbeno vijeće i Javnobilježnička komora”, objavila je Vesna Škare Ožbolt na svom Facebook profilu.

Komentiraj