HINA/ Ivan ŠARAVANJA

Nakon kritika upućenih Plenkoviću, raspuštena zajednica utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije

U četvrtak je donesena odluka o raspuštanju Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman”, na čijem je čelu Mario Kapulica, doznaje Jutarnji list. Drago Krpina izgubio je mjesto predsjednika tog ogranka samo nekoliko dana nakon što je kritizirao vodstvo stranke zbog najavljene ratifikacije Istanbulske konvencije,tražeći da se o konvenciji provede unutarstranački referendum.

Izvor iz HDZ-a Jutarnjem listu tvrde kako razlog rapuštanja nisu Krpinini napadi, nego činjenica da je riječ o jednoj od “najsiromašnijih” organizacija ove zajednice, čije raspuštanje bilo i ranije planirano.

“Na čelu te organizacije desetak godina bio je Zlatko Begonja, planirala se izborna Skupština, ali je Begonja prije dvadesetak dana iznenada dao ostavku i na njegovo mjesto kao jedini kandidat izabran je Krpina. Da motiv raspušanja nije njegov posljednji istup i da se ne radi ni o kakvim sankcijama govori to što je Krpina ostao zamjenik Marija Kapulice u nacionalnoj organizaciji utemeljitelja”, kaž izvori iz HDZ-a.

 Drago Krpina je u četvrtak navečer Jutarnjem listu potvrdio da je ogranak raspušten.

“Ne znam što reći. Kako čovjek prolazi kroz život i kako prolaze godine, razloga za čuđenje trebalo bi biti što manje. Ali čini se da uvijek ostane dovoljno razloga za zgranutost. Razmišljam o jednom zadovoljstvu koje me očekuje – što ću biti pošteđen toga da sjedam za isti stol s ljudima od kojih treba čuvati svoju čast i dostojanstvo”, izjavio je Krpina, dodavši da mu se čini da “posao politike nije ništa drugo nego varati”.

 

Komentiraj