Nakić: Dopunsko osiguranje će poskupjeti na 89 kuna

Anto Magzan/PIXSELL

Ministarstvo zdravlja planira od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna. Potvrdio je to ministar zdravlja Dario Nakić u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” te kazao da će to biti odlučeno na sjednici Vlade, piše HRT.

“Razmišljamo kako stabilizirati financijski zdravstveni sustav jer postoji manjak u sustavu od 2,5 milijarde kuna. Nastojimo smanjiti rashode”, kazao je ministar Nakić, dodajući da će biti i više mjera kojima se želi povećati prihode, a “jedna od tih je i dopunsko zdravstveno osiguranje”, kaže.

“Građani s najmanjim prihodom su oslobođeni od tih davanja. Nećemo tražiti da daju oni koji nemaju tih sredstava”, ističe.

Najavljujući  prezentaciju reformskih mjera Nakić je naveo i reformu hitne službe. Spomenuo je i dodatno osiguranje koje bi ustvari značilo nadstandard, a ugovaralo bi se na drugačiji način.

“Za to su zainteresirani privatni osiguravatelji, a HZZO se u tom dijelu ne bi natjecao. HZZO bi ostao za osnovno osiguranje. Prava iz osnovnog osiguranja ne bi se smanjivala, ali bi se prohtjevi dirali”, izjavio je Nakić.

Komentiraj