Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja ‘Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT’, jučer je bio otvoren samo 35 sekundi, čime se među konzultantima razvila sumnja na moguće nepravilnosti, javlja N1.

Ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade kazao je da će natječaj najvjerojatnije biti poništen.

“Tijekom današnjeg dana ćemo razmotriti situaciju. Najverojatnije ćemo taj natječaj poništiti, staviti na raspolaganje više novaca i ponovno raspisati natječaj. Nama je interes da svi koji uđu u proces aplikacije, a zadovoljili su kriterije dobiju novac i povećaju konkurentnost hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. Do toga je došlo jer je bio znatno veći interes nego alokacija sredstava kojom ga možemo popratiti. Od ovih projekata koji su pristigli, a njih je duplo više od alokacije, kvaliteta će biti ključni faktor. Mi ćemo za ovaj natječaj pripremiti dovoljno novca da sve aplikacije koje će se podnijeti, budu i usvojene”, rekao je Horvat.

Kaže da se do sada nije gledala brzina nego kvaliteta, a na pitanje ograđuje li se od izjava ministrice Žalac, Horvat poručuje: “To će vam objasniti ministrica, ona je moja kolegica, surađujem s njom i identifikacija potreba hrvatskog gospodarstva je napravljena na ovakav način. Da li smo mogli drugačije, mogli smo, sada znamo koliki je interes i pripremit ćemo se.”

“Svi se imaju pravo žaliti, i žale se. Po redoslijedu pristizanja se zaprimaju prijave, tko prvi, njegova djevojka, takav natječaj je uobičajen i u Europskoj komisiji”, kazala je u srijedu ministrica Gabrijela Žalac.

Podsjetimo, natječaj ukupne vrijednosti 53,2 milijuna kuna bio je namijenjen poduzetnicima koji su informacijskim i komunikacijskim tehnologijama željeli modernizirati svoje poslovanje. Projektni prijedlozi su 28. kolovoza spremno čekali 11:00 za prijavu, kako bi potencijalni korisnici svoje projekte predali među prvima i tako si povećali šansu da dobiju sredstva. No, natječaj je trajao 35 sekundi.

Komentiraj