Najavljen novogodišnji gala koncertu u riječkom HNK – ‘Jednostavno najbolje’

‘Jednostavno najbolje’ naslov je ovogodišnjih iznimno popularnih novogodišnjih gala koncerata riječkog HNK Ivana pl. Zajca. U izvedbi Riječkog simfonijskog orkestra a pod dirigentskim vodstvom njihova šefa-dirigenta, maestra Valentina Egela, novogodišnji gala koncerti na programu su 27., 28. i 29. i 30. prosinca 2022. s početkom u 20 sati.  

U programu će sudjelovati solistice i solisti Opere Anamarija Knego, Kristina Kolar, Ivana Srbljan, Michaela Selinger, Vanja Zelčić, Gabrijela Deglin, Bože Jurić Pešić, Marko Fortunato, Robert Kolar, Ivan Šimatović i Slavko Sekulić, a uz njih i Riječki operni zbor.

I ove će godine koncerti imati atraktivan program, program za veselo glazbeno opraštanje od stare i optimistično očekivanje nove godine. Započet će popularnom uvertirom ‘Laka konjica’ kralja bečke operete Franza von Suppea. Uslijedit će neodoljivo djelo Camillea Saint-Saënsa Uvod i rondo capriccioso za violinu i orkestar uz solo violončelista Antona Kyrylova. A potom su na programu djela Ivana pl. Zajca, dijelovi njegovih opera ‘Amelia’ i ‘Nikola Šubić Zrinjski’.  Na programu je i Petar Iljič Čajkovski te uvertira i ‘Veliki ples’ iz njegova ‘Orašara’. Deveta simfonija poznatija pod naslovom ‘Iz Novoga svijeta’ češkoga romantičara Antonína Dvořáka uvijek se rado sluša, a ovom če prigodom Riječki simfonijski orkestar izvesti njen 4. stavak Allegro con fuoco. Drugi dio koncerta otvorit će također češki skladatelj, Bedřich Smetana i njegova simfonijska pjesma ‘Vltava’. Potom je na programu ‘Vatra radosti’ iz prvoga čina Verdijeve opere ‘Otello’.

Od Straussovih djela ove su godine na rasporedu uvertira i finale 2. čina komične opere ‘Šišmiš’ te polka ‘Laka krv’.

Uz večernje novogodišnje koncerte, na programu je i Dječji novogodišnji gala koncert, koncert za cijelu obitelj, na Silvestrovo, 31. prosinca u podne, a koji je, osim terminom izvedbe, i svojim trajanjem prilagođen djeci.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]