Kevin Winter, Gety Images

NAJAVA KOCERTA: Majstor stoner rocka u akustičnom izdanju

Basist Nick Oliveri, koautor na dva najjača albuma Queens Of the Stone Agea ‘Rated R’ i ‘Songs fot the Deaf’, održat će koncert u zagrebačkom Vintage Industrialu

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak, 30. srpnja, koncert će održati enfant terrible rock ‘n’r rolla Nick Oliveri, basist, prateći vokal i koautor na dva najjača albuma Queens Of the Stone Agea ‘Rated R’ i ‘Songs fot the Deaf’, originalni član kultnog stoner rock benda Kyuss, nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves i frontmen svog side-projekta Mondo Generator. Oliveri će na koncertu predstaviti solo album ‘Death Acoustic’.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji po cijeni od 50 kn u Dirty Old shopu i Vintage Industrialu. Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 70 kn. Vrata kluba otvaraju se u 20:00 h, početak koncerta 21:30 h!

Nick Oliveri, čiji su koncerti između ostalog poznati i po tome što zna nastupati potpuno gol, rođen je 1971. godine u Los Angelesu. Kiss, Black Sabbath, Ramones, Van Halen i Rush bili su početna stanica utjecaja njegovog glazbenog putovanja. Karijeru je započeo u bendu Katzenjammer 1987. godine okružen pajdašima čija će imena kasnije glasno odzvanajti u svijetu stoner rocka, Josh Homme, John Garcia, Brant Bjork i Chris Cockrell. Nakon nepune dvije godine Oliveri napušta bend da bi mu se kasnije kada je preimenovan u Kyuss ponovno pridružio i snimio dva albuma ‘Wretch’ i ‘Blues for the Red Sun’.

Iako mu je karijera najjače obilježena kao članu Queen of the Stone Agea, Nick Oliveri je u solo vodama značajan pečat ostavio kroz brojna gostovanja na albumima i turnejama svojih cijenjenih kolega i prijatelja među koje ubrajamo Marka Lanegana, Turbonegro, Motorhead, Slasha, Winnebago Deal, Masters of Reality…. Njegov rad upisan je i na ‘The Desert Sessions Vol. 4 i Vol. 6’, seriju od ukupno 10 kompilacija koju je 1997. godine pokrenuo Josh Homme i koja je okupile radove izvođača poput PJ Harvey, Marka Lanegana, Bena Sheparda, Branta Bjorka i mnogih, mnogih drugih koji predstavljaju takozvanu Palm Desert scenu.

Nakon razlaza s QOTSA 2002. godine koji su za razliku od Kyussa eksplodirali u komercijalnom smislu, Oliveri je na razne načine nastavio uspješno plivat u solo vodama; jedan od tih zamaha je i ‘Death Acoustic’, solo album na kojem se uglavnom nalaze obrade pjesama bendova čiji je član i sam bio ili bendova koje poštuje i čiji je rad utjecao na njegov, The Misfits, GG Alling i Raw Power.

Komentiraj