FaH/ Dario GRZELJ/ dag

Nagrada ‘Franjo Bučar’ dr. Ivi Vidoviću, Jelici Pavličić Štefančić i Lucianu Sušnju

Državnu nagradu za sport “Franjo Bučar”, kao najviše priznanje  koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i  doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili  dr. Ivo Vidović – posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i  Luciano Sušanj.

Odbor za dodjelu državne nagrade za sport “Franjo Bučar” na čelu s Damirom Knjazom je uz tri nagrade za životno djelo odlučio da 12 godišnjih nagrada “Franjo Bučar” u 2016. godini dobiju:  Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak,  Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.

Imena dobitnika najviših državnih sportskih priznanja objavljena su u utorak na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojima nema datuma kada će nagrade biti uručene .

Do ove godine one su se  tradicionalno uručivale svakog 25. studenoga kao spomen na dan rođenja oca našeg olimpizma Franje Bučara koji se rodio 1866. godine u Zagrebu i  kojemu je 150. obljetnica rođenja ove godine na taj dan obilježena prigodnom izložbom u Hrvatskom športskom muzeju.

Komentiraj