Na suđenju Mamiću svjedočio bivši nogometaš: “Ponudili su mi nagodbu…”

Iskazima svjedoka i financijske vještakinje u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i suoptuženima za izvlačenje gotovo 161 milijuna kuna iz Dinama. Taj je novac, prema navodima Uskokove optužnice, izvučen preko lažnih menadžerskih faktura.

Vještakinja je navela kako je Dinamo u svibnju 2002. imao gotovo 354 milijuna kuna dugova, a obrana primijetila da prethodna uprava kluba iz Maksimirske koja je to dugovanje evidentno napravila, nikad nije bila pozvana na odgovornost.

Svjedočio je i Daniel Šarić, bivši nogometaš iz čijeg je transfera, prema USKOK-ovoj optužnici, također izvučen novac. On je izjavio da je imao ugovor s Dinamom o podjeli obeštećenja od transfera. Nije se mogao sjetiti je li u pitanju bio omjer 50:50 ili 60:40, no zna da je većina iznosa, nakon što je otišao u Panathinaikos plaćena, navodi N1.

“Dinamo mu je dugovao dio iznosa, pa sam podnio tužbu, no nakon toga su mi ponudili nagodbu i gotovo sve isplatili. S Mamićem nisam imao nikakav poseban ugovor i tek sam kasnije doznao da mi je dio transfernog obeštećenja on platio s nekog svog računa”, kazao je Šarić.

Nakon iskaza vještakinje odvjetnici Zdravka Mamića i sportskog menadžera Nikkya Vuksana zatražili su dodatno vještačenje u kojem bi utvrdila ukupna šteta za Dinamo, ali i navelo precizno za što je isplaćivan novac s Dinamovog računa. USKOK se tom prijedlogu usprotivio.

EKSKLUZIVNO: Opasnim lažnim izvješćem SOA-e pokušali kompromitirati šefa Suda u Osijeku gdje upravo počinje novo suđenje Zdravku Mamiću

Mamić preko Dinama nastavlja financirati konkurentske klubove

Komentiraj

nacional banner
nacional banner