Na proslavi u Popovači 90 zaraženih, šef Zavoda kaže da je to nezabilježeno u svijetu

Broj oboljelih s promocije knjige u Gornjoj Jelenskoj pokraj Popovače popeo se na 90, a ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić ističe da je to, i za svjetske pojmove, dosad nezabilježen postotak pozitivnih osoba, donosi u nedjelju Večernji list.

“Od 116 testiranih s jednog događaja imamo 90 pozitivnih osoba. To je nešto nezabilježeno i za daljnja je epidemiološka proučavanja”, rekao je Brkić i dodao da na promociji nisu bile samo osobe s područja Popovače, nego iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije te nekoliko iz susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije.

“To je i ogroman broj kontakata koje sada moramo obuhvatiti. Recimo, od jučerašnjih 58 pozitivnih neka svatko ima 20 kontakata, jasno vam je da je riječ o velikom broju ljudi prema kojima moramo hitno reagirati”, dodao je Brkić, napominjući kako je većina s tog događaja dan kasnije bila na otvaranju tradicionalne manifestacije Voloderske jeseni.

Na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj bio je i načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, a fotografije ukazuju da su na događaju prekršene propisane mjere. Rosavec je u samoizolaciji od četvrtka, zasad je negativan. Na istoj je promociji bio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je tek u petak navečer otišao u samoizolaciju.

 

Komentiraj