Na obilježavanju 58. obljetnice i Dana fakulteta predstavljen film ‘Kineziološki fakultet’ redatelja Jakova Sedlara

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, facebook.com

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježio je 58. obljetnicu i Dan fakulteta.

Dekan Kineziološkog fakulteta u svom govoru je upozorio na problem osposobljenosti trenera koji rade s djecom.

“Ukazujemo na probleme stručnih kadrova u sportu. Trenutno u Hrvatskoj nedostaje stručnog kadra u području sporta i to na svim razinama stručnih kompetencija. Ono na čemu fakultet inzistira je da sa najmlađom populacijom u sportu smiju raditi isključivo najškolovaniji kadrovi zbog specifičnosti rada sa djecom i potencijalnih opasnosti koje mogu nastati nestručnim radom. U području rada u sportu postoji niz jednostavnih poslova koje mogu obavljati osposobljeni kadrovi, ali one kompleksnije pogotovo u vrhunskom sportu mogu raditi isključivo školovani kadrovi koji su stekli specifične kompetencije kroz svoje obrazovanje“, izjavio je izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na obilježavanju 58. obljetnice i Dana fakulteta.

Na svečanoj sjednici, uz brojna priznanja te nagrade najboljim studentima, sportašima, djelatnicima i partnerima fakulteta, premijerno je prikazan film ‘Kineziološki fakultet’ redatelja Jakova Sedlara. Dokumentarni film prikazuje presjek rada, uspjeha i postignuća vodeće sportske obrazovne instutucije koja godinama stvara najuspješnije hrvatske sportaše, trenere i stručnjake u području zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti. Kadrovi iza kojih stoji vrijedan zajednički rad oduševili su sve prisutne te još jednom potvrdili kvalitetu i uspješnost jednog od najpoželjnijih hrvatskih fakulteta.

“Film ‘Kineziološki fakultet’ nastao je iz potrebe da se budućim generacijama predstave sve prednosti ovog fakulteta kao i same kineziologije. Odličan ambijent i izvrsni sadržaji fakulteta pokazuju koliko je ovaj studij atraktivan te ono najvažnije, a to je odlična poslovna budućnost koju pruža svojim studentima. U 18 minuta prikazali smo najvažnije elemente koji u pravom svjetlu prikazuju što nudi jedan od najpoželjnijih studija u Hrvatskoj“, izjavio je redatelj filma Jakov Sedlar.

Na proslavi 58. obljetnice, dekan se zahvalio prisutnim djelatnicima, studentima i ostalim partnerima Kineziološkog fakulteta na još jednoj, uspješnoj akademskoj godini te istaknuo smjernice o djelovanju Fakulteta koje nas očekuju. Obilježavanju 58. obljetnice rada fakulteta prisustvovali su i državna tajnica za sport Janica Kostelić, izaslanik Predsjednice RH doc.dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik HOO Zlatko Mateša, predsjednik HPO Ratko Kovačić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras i mnogi drugi.

Komentiraj