Na obali sunčano, drugdje oblačno i maglovito

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u najvišem gorju u četvrtak će prevladavati sunčano vrijeme, uglavnom samo ponegdje na krajnjem jugu s malom i umjerenom naoblakom. U ostalim krajevima oblačno i maglovito, mjestimice s rosuljom ili slabom kišom, posebno ujutro. Sunčana razdoblja uglavnom u gorskim predjelima, moguće i na istoku zemlje. Navečer i u noći u sjevernim krajevima ponegdje kiša, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar uglavnom slab, u Podunavlju i Baranji ponegdje umjeren jugoistočni. U noći će na sjeveru zapuhati sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu između 15 i 20 °C.

Meteoalarm je zbog magle izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca i Gospića.

U petak umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom u noći i prijepodne. U višem gorju mogući su susnježica i snijeg.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a na sjeveru i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najniža jutarnja od 0 do 5, a najviša dnevna između 8 i 13 °C. Na Jadranu najniža jutarnja između 7 i 13, a najviša dnevna od 13 do 18 °C.

Komentiraj