Na cestama ima magle i poledice, jak vjetar otežava promet

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most; Krčki most.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na dionicama Jadranske magistrale između Novog vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Trajekt na liniji Vis-Split u utorak 21.01.2020 isplovit će iz luke Vis u 16:00 umjesto u 15:30 sati.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj