Na političkim konzultacijama predstavnika hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) i ruskog ministarstva vanjskih poslova razmotreno je niz bilateralnih pitanja, priopćio je u petak MVEP.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Gordan Bakota i njegov ruski kolega, direktor za Europu, Aleksandar Bocan-Harčenko također su raspravljali i o pitanjima vezanim uz područje jugoistočne Europe, kao i o pojedinim temama iz širih međunarodnih odnosa, priopćio je MVEP.

Nakon održanih konzultacija, ruskog dužnosnika Aleksandra Bocana-Harčenka primio je ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Hrvatska već gotovo dvije godine nema veleposlanika u Moskvi, nakon što je to mjesto ispražnjeno odlaskom bivšeg veleposlanika u Moskvi Igora Pokaza. Mediji nagađaju da bi novi hrvatski veleposlanik u Rusiji trebao biti Tonči Staničić.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.