Muzej za umjetnost i obrt

MUO Uručena donacija Udruzi Krijesnica

Udruzi Krijesnica Muzej za umjetnost i obrt predao je donaciju za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Donacija je prikupljena na dobrotvornoj aukciji na kojoj su prodavani unikatni ruksaci koje su od starih muzejskih reklamnih platna izradili studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba na inicijativu Muzeja za umjetnost i obrt. Ukupno je putem aukcije prikupljeno 7 450 kn, a preostali dio do 10 000 kn donirao je Muzej.

Dobrotvornoj aukciji nazočili su brojni prijatelji Muzeja i muzejski djelatnici, predstavnici i prijatelji studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, studenti autori ruksaka te javnost, uživajući u zabavnoj licitaciji koju je vodio poznati hrvatski kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

“Ovom će se donacijom moći pokriti otprilike dva mjeseca režijskih troškova za četiri stana u kojem trenutno boravi osam obitelji čija su djeca oboljela od malignih bolesti, a čije je prebivalište izvan Zagreba i to nam jako puno znači“, rekao je Dragan Cvitić iz Udruge Krijesnica.

Na ovaj način MUO je nastavio tradiciju niza dobrotvornih akcija.

Komentiraj