Moto Sharon Tate bio je ‘živi i pusti živjeti’. Ubijena je prije 52 godine, imala je tek 26 godina

Sharon Tate nikad nije postala majkom jer joj je u devetom mjesecu trudnoće život okončan zvjerskim ubojstvom kad je imala samo 26 godina. Sahranjena je s nerođenim sinom Paulom Richardom u naručju.

Nemoguće je, naravno, reći kako bi se razvijala karijera i privatni život lijepe plavuše i ni bi li potrajao njezin tek godinu i pol dana dugi brak s redateljem Romanom Polanskim, da nije bilo strašnog zločina te noći s 8. na 9. kolovoz 1969. godine.

Njih dvoje su se nastanili u Los Angelesu i brzo postali dio društvene scene uspješnih mladih ljudi u filmskoj industriji među kojima su bili Warren Beatty, Jascueline Bisset, Leslie Caron, Joan Collins, Mia Farow, Jane i Peter Fonda, Steve McQueen, ali i starije zvijezde pout Yula Brynnera, Kirka Douglasa, te glazbenici Jim Morrison i članovi grupe Mamas & the Papas, kao i glazbeni producent Terry Melcher i njegova tadašnja djevojka Candice Bergen. Među Romanovim prijateljima bili su Wojciech Frykowski kojeg je poznavao još od djetinjstva u Poljskoj i njegova djevojka Abigail Folger, nasljednica carstva kave. Kuća u kojoj su Sharon i Roman živjeli bila je uvijek puna stranaca, opuštena atmosfera bila je dio slobode duha tog vremena. Sharon bi znala reći da je nije briga tko dolazi k njima, jer njezin je moto bio „živi i pusti živjeti”.

Ona je tog 8. kolovoza kod kuće ručala s prijateljicama Joannom Pettet i Barbarom Lewis, kasnije je večerala u El Coyote Cafeu s Jayom Sebringom, Wojciechom Frykowskim i Abigail Folger te su se vratili kući oko 22.30. Nedugo nakon ponoći, pripadnici „obitelji” psihopata Charlesa Mansona ubili su Sharon, Frykowskog i Abigail, njihova tijela otkrila je ujutro kućna pomoćnica Winifred Chapman. Policija je prilikom dolaska pronašla i tijelo mladića Stevena Parenta koji je ustrijeljen u svom autombilu na prilazu kući.

 

Komentiraj