MOSKVA TVRDI ‘Vježbe NATO-a dokaz da se priprema na mogući rat s Rusijom’

Autor:

epa11303283 Russian President Vladimir Putin speaks during a meeting of the Council of Legislators of Russia under the Russian Federal Assembly at the Tauride Palace in St. Petersburg, Russia, 26 April 2024.  EPA/ALEXEI DANICHEVSPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/ALEXEI DANICHEVSPUTNIK/KREMLIN POOL

Četveromjesečne vojne vježbe NATO-a u blizini ruskih granica, nazvane ‘Nepokolebljivi branitelj’, dokaz su da se taj savez priprema za potencijalni sukob s Rusijom, izjavila je u subotu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

Zaharova je odbacila ovotjedne optužbe NATO-a da Rusija vodi hibridni rat protiv njegovih članica, tvrdeći da je riječ o dezinformacijama čiji je cilj preusmjeravanje pozornosti s aktivnosti saveza.

NATO je taj koji vodi hibridni rat protiv Rusije podržavajući Ukrajinu naoružanjem, obavještajno i financijski, reklaje.

“Trenutno se najveća vježba NATO-a od hladnog rata, Nepokolebljivi branitelj, održava u blizini ruskih granica. Prema njihovom scenariju, akcije koalicije protiv Rusije uvježbaju se korištenjem svih instrumenata, uključujući hibridno i konvencionalno naoružanje”, nastavila je Zaharova.

“Moramo priznati da se NATO ozbiljno priprema za ‘potencijalni sukob’ s nama”, rekla je Zaharova.

Najavljujući početak vježbi u siječnju, NATO je objavio da će u njima sudjelovati 90 tisuća vojnika, koji će vježbati na scenariju pomoći američkih snaga europskima u državama koje graniče s Rusijom i na istočnom krilu saveza ako se sukob rasplamsa.

Vježbe će trajati kroz svibanj, piše agencija Reuters.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.