Morrissey optužio Capitol Records da su namjerno ‘sabotirali’ njegov novi album

Nakon što je bez objašnjenja otkazao izlazak svog novog albuma ‘Bonfire Of Teenagers’ koji je trebao izaći u veljači, Morrissey sada tvrdi da diskografska kuća Capitol Records namjerno ne želi objaviti spomenuti album.

Morrissey je u prosincu prošle godine objavio da unatoč potpisanom ugovoru odlazi iz svoje matične diskografske kuće Capitol, a sada optužuje Capitol Records da odbija objaviti njegov novi album, navodeći ih da mu ne žele dati album da ga objavi za neku drugu diskografsku kuću, niti mu dati primjerke albuma.

Tim povodom na njegovoj je web stranici objavljena dosta zbunjujuća informacija: “Morrissey je previše raznolik za Universal Music Group. Capitol Records (Los Angeles) ipak neće objaviti Morrisseyjev album ‘Bonfire Of Teenagers’ iz 2021. U isto vrijeme, Capitol Records (Los Angeles) zadržao je taj album za sebe. Iako je Morrissey službeno potpisao za Capitol Records Los Angeles, Morrissey se ne spominje na web stranici Capitol Recordsa niti se nalazi na njihovom popisu izvođača. Morrissey je rekao da iako ne vjeruje da je Capitol Records iz Los Angelesa potpisao ‘Bonfire of Teenagers’ kako bi ga sabotirali, promijenio je mišljenje i sada vjeruje da su to napravili upravo iz tog razloga.”

U istoj objavi stavljen je link na tekst novinarke Fione Dodewell, u kojem ona tvrdi da je njegov trenutni status i odbijanje diskografske kuće da objavi novi album dokaz nedostatka istinske raznolikosti u glazbi. U tom tekstu Fiona Dodewell piše: “Bio je neprestano kritiziran i razapinjan u tisku zbog toga što je bio iskren i otvoren. Gledano u ovom svjetlu, čini se da danas biti ‘raznolik’ zapravo znači prilagoditi se ili se suočiti s odbijanjem. Možete biti raznoliki, ali kao da stoji između redaka – samo na određen način”.

U prosincu, kada je objavio da odgađa izlazak novog albuma, napisao je: “‘Bonfire of Teenagers’ više nije predviđen za izdanje u veljači, kao što je navedeno na ovoj stranici. Sudbina albuma je isključivo u rukama Capitol Recordsa (Los Angeles).”

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]