Mobilna igrica Pokemon Go zaludjela je većinu svijeta. Igrači traže virtualna stvorenja po stvarnim lokacijama, a u četvrtak se o tome očitovala i Hrvatska gorska služba spašavanja.

“Dragi turisti, dok ste na hrvatskoj obali molimo Vas da poštujete planine Velebit i Biokovo, i po njima ne naganjate Pokemone. Hvala”, napisali su na Twitteru.

Igra daje GPS koordinate lokacija na kojima se nalazi Pokemon, a sudionik igrice fizički treba doći na tu lokaciju i kada pogleda kroz zaslon mobitela može vidjeti Pokemona i uhvatiti ga.

Najnovije ‘ludilo’ komenirali su i iz Klinike za psihijatrije Vrapče. “Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje “napuniti baterije” za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri “napuniti levele” svojim Pokemonima”, napisali su na Facebooku.

Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje “napuniti baterije” za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri “napuniti levele” svojim Pokemonima. 😀

Posted by Klinika za psihijatriju Vrapče on Tuesday, July 12, 2016

Komentiraj