Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u nedjelju su krenuli p Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu zahtjeva za obnovu. U subotu je prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik, a mobilni dimovi se danas nalaze u mjestima Novo selo Glinsko i Sibićm izvijestili su iz Ministarstva.

“Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove Nju će na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu. Također podsjećam kako je zahtjeve jednako tako moguće predati i osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva u Zagrebu a vrlo skoro predstavit ćemo i digitalnu platformu eObnova uz pomoć koje će se moći predavati predmetni obrasci zahtjeva”m izjavio je ministar Darko Horvat.

Dodao je da će u narednim danima otvoriti i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti a i smjernica oko predaje samih zahtjeva.

Komentiraj