Mirka Jozić: “Sugerirala sam Vanđeliću da nađe neku građevinsku firmu za zbrinjavanje građevinskog otpada”

Obnova od potresa u Zagrebu gotovo da nije ni krenula, a aktualnu situaciju komentirala je sada već bivša Bandićeva pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić s obzirom da se s obnovom kasni, kako je Nacional pisao zbog reciklaže građevinskog otpada, točnije njegova zbrinjavanja i podjele unosnog posla tvrtkama koje su bile bliske pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

”To je čista glupost. Ne znam kako bi drugačije komentirala jednu takvu obnovu s obzirom da grad Zagreb ne može usporiti. Građevinski otpad kad je on dobro sortiran, svaki će građevinar primiti i to besplatno jer mu je sirovina koju on može koristiti dalje”, tvrdi Jozić u razgovoru za RTL Danas.

Jakuševac je zatvoren jer je prepun. Vanđelić tvrdi kako je Jozić rekla da bi taj posao sada trebale raditi privatne tvrtke. Ona kaže kako na Jakuševcu postoji drobilica građevinskog otpada koju koriste Zagrebačke ceste. Ona je privremeno korištena i za šutu koju su građani iznosili iz svojih stanova.

”To smo radili besplatno. Nismo davali privatnim tvrtkama. To su odradila naša komunalna društva. Iz tog razloga nismo mogli primiti građevinski otpad od dvije kuće koje su se rušile”, rekla je Jozić.

”Nazvao me gospodin Vanđelić i pitao može li to na Jakuševac, rekla sam ‘ne’ i sugerirala da nađe neku građevinsku tvrtku gdje može od te dvije kuće odložiti otpad, ali naravno bez naplate. Građevinske firme dobro sortiran otpad  će uzeti besplatno”, izjavile je Jozić.

Jozić tvrdi da se CIOS ne bavi građevinskim otpadom i kako ne zna zašto je on spominjan u ovoj priči.

”Može se baviti time, ali treba imati dozvolu, reciklažno dvorište, deponij i sve ostalo što treba za reciklažno  dvorište građevinskog otpada”, rekla je Jozić.

Mirka Jozić, inače dugogodišnja Bandićeva suradnica otkrila je da je razriješena svih dužnosti na vlastiti zahtjev i da kreće u privatne poslovne vode.

”Idem u poduzetničke vode. Osnovat ću svoju tvrtku”, kazala je Jozić.

 

 

 

 

Komentiraj