Mirando Mrsić: “HDZ-ovci orkestrirano namještanje poslova prenose s koljena na koljeno”

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić u srijedu je u priopćenju reagirao na slučaj čelnika Grada Požege, napominjući da je ‘modus operandi kako se u HDZ-u dogovaraju poslovi i mulja s novcima poreznih obveznika’.

“To jasno prikazuje i recentan slučaj Puljašić-Pilon. Nažalost, sličan je scenarij prisutan i u Zagrebu u dogovoru s Bandićem” rekao je Mrsić te upozorio da poslijeratna obnova svjedoči kako koruptivnom lancu ništa nije sveto, pa ni životi građana.

Smatra kako je nužno da se sve nabave vezane za obnovu područja zahvaćenih razornim potresima posebno prate i provjeravaju jer je veliki rizik da će se nastaviti sličan destruktivan scenarij pogodovanja nauštrb sigurnosti i života građana. Tromost pravnog aparata i izostanak pravednog kažnjavanja jasno podržava ovakav koruptivan mentalitet koji vlada u redovima HDZ-a, među Bandićevom ekipom i sličnima.

“Plenković bi svoje radare trebao dati na servis jer mu detekcija korupcije šteka ili ciljano brani koruptivno naslijeđe HDZ-a kako bi očuvao svoju premijersku fotelju s euro pozlatom. Pozivam mjerodavne institucije da posebno prate buduću obnovu potresom pogođenih područja, a poštene hrvatske građanke i građane da razotkrivaju svaki oblik kriminalnih radniji kako bi stali na kraj koruptivnoj hobotnici”, istaknuo je Mrsić te dodao da ne smijemo posustati u obrani zakona, ljudskih života, novca svih poreznih obveznika i donatora te podupiratelja obnove područja zahvaćenih potresom.

Komentiraj