FaH

MIP: Josipa Rimac može u Sabor

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) zaključilo je u četvrtak da su ispunjeni uvjeti za prestanak mandata HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu te da ga u saborskim klupama može mijenjati Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica.

Jerolimovu će mandat formalno prestati, a Josipi Rimac početi na dan kada Hrvatski sabor odluči o tome, moguće već u petak, 18. rujna, rekla je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Jerolimov, koji je u Sabor ušao u rujnu 2013. kao zamjena Božidaru Kalmeti, pisanu je ostavku podnio koncem kolovoza, čime su ispunjeni uvjeti za prestanak obnašanja njegove zastupničke dužnosti.

HDZ i HGS predložili su da ga u Saboru zamjeni Josipa Rimac.

Sabor je u travnju Jerolimovu skinuo zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Skidanje imuniteta tražilo je zadarsko Općinsko državno odvjetništvo.

Iz HDZ-a ljetos su tumačili da je njeova ostavka na zastupničku dužnost osobni čin te da je HDZ “apsolutno na politici nulte tolerancije prema korupciji i bilo kakvoj zloporabi vlasti”.

Rimac je 9. rujna podnijela ostavku na tu funkciju gradonačelnice Knina, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

“Ne želim sjediti na dvije stolice već se maksimalno posvetiti izbornoj kampanji. Nisam netko tko kalkulira. Sigurna sam da će HDZ dobiti izbore i u ovom trenutku se apsolutno posvećujem njima”, izjavila je Rimac za Hinu. Napomenula je da će je na gradonačelničkoj funkciji zamijeniti njezin zamjenik Nikola Blažević, a ona ostaje na čelu kninskog HDZ-a.

Komentiraj