Ministar Medved s Imotskim sokolovima: “Raduje me sresti veterane. I dalje je prisutna ljubav prema domovini”

U Imotskom je u četvrtak obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 3. bojne 4. gardijske brigade Pauci, a s Imotskim sokolovima bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je istaknuo kako je ljubav prema domovini ‘snažno utkana u hrvatske branitelje’.

“Ljubav prema domovini snažno je utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas u kolektivnoj svijesti našeg naroda, itekako prisutna činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo”, poručio je na svečanosti ministar Medved.

Uz obitelji poginulih branitelja te ratne zapovjednike i pripadnike Imotske bojne, prigodnom programu nazočio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik ministra obrane general Perica Turalija, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Boris Zdilar, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te predstavnici drugih gradova i općina, kao i udruga iz Domovinskog rata, priopćeno je večeras iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja na Topani, a potom je služena misa u Crkvi sv. Franje, koju je predvodio imotski župnik i gvardijan fra Zoran Kutleša.

Prisutno domoljublje

Nakon toga je upriličeno druženje pripadnika nekadašnje Bojne Imotski sokolovi s gostima i uzvanicima, navode iz Ministarstva.

“Danas iskazujemo zahvalu poginulim pripadnicima Imotske bojne, koji su nas trajno zadužili i zbog kojih danas živimo u slobodi. Raduje me uvijek ovdje u Imotskom sresti veterane 3. bojne 4. gardijske brigade, 115. brigade i sve naše branitelje, čuti njihova promišljanja, ohrabriti ih glede izazova s kojima se susrećemo, informirati ih o svemu što radimo u Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja i zahvaliti im na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu”, rekao je ministar Medved.

Poručio je da je domoljublje i danas prisutno kao i prije 32 godine.

“Stariji smo i iskusniji, ali ljubav prema domovini je snažno utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas itekako prisutna u kolektivnoj svijesti našeg naroda činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo, a nama u Vladi su inspiracija i nadahnuće u donošenju svih odluka i provođenju svakodnevnih aktivnosti, uvijek svjesni činjenice da su hrvatski branitelji i Domovinski rat taj snažni temelj na kojem počiva samostalna i suverena Republika Hrvatska”, naglasio je ministar Medved.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner