Ministar Beroš potvrdio ulazak virusa u splitski KBC

Ministar zdravstva Vili Beroš za Dnevnik Nove TV je potvrdio da je virus ušao u splitski KBC.

“Pet djelatnika je pozitivno, s blažom kliničkom slikom kod nekih od njih. Prema njima je izvršeno epidemiološko postupanje i isto tako, devetero bolesnika s kojiam su te sestre bile u kontaktu su u izolaciji. Testirani su i negativni”, pojasnio je ministar, dodavši da je u tijeku daljnje epidemiološko postupanje.

Ministar je naglasio i da u drugoj fazi dolazi do reaktivacije zdravstvenog sustava te da će se rješavati liste čekanja.

“Njih ćemo evaluirati, za to postoje timovi na svakom od radilišta koji se bave određenom problematikom te će se zvati pacijente”, kazao je ministar.

Ministar i dalje vjeruje da bi virus mogao nestati dolaskom toplijeg vremena.

“Želim vjerovati da virus reagira na više temperature. Neki znastvenici tvrde da to nije tako, neki da je. Ono što je izvjesno jest da on ima lipidnu ovojnicu koja bi mogla govoriti u prilog tome da će biti osjetljiv na više temperature. Ne preostaje ništa drugo nego vidjeti. Želim vjerovati u to da će se ponašati u skladu s ponašanjem mnogih drugih respiratornih virusa i da će on učiniti svoje i otići u povijest”, zaključio je ministar.

 

Komentiraj