MILOŠEVIĆ “Nismo ušli spremni u EU, sad plaćamo cijenu”

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Novi potpredsjednik Europskog udruženja malih i srednjih poduzetnika, HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević u ponedjeljak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je govorio o smanjenju javne uprave i potezima koje treba poduzeti da bi se smanjio odljev radne snage.

“Jedini snažan odgovor za zapošljavanje mladih je snažno poduzetništvoo. Socijalna davanja i mirovine, sve to mora biti na neki način svoreno. Kad smanjujete porez, prihodi u proračun rastu, gospodarski rast se oporavlja. Čekamo reforme, na žalost zaostajemo deset, petnaest godina. Nismo ušli spremni u EU, na žalost plaćamo tu cijenu”, rekao je Milošević.

Dodao je kako se zalaže za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru te istaknuo da posao u privatnom sektoru mora biti atraktivniji od javnog sektora.

“Dominacija javnog sektora se povećala, nije se smanjila… Zašto bi država bila suvlasnik u Podravki i Končaru. Postoje pravila upravljanja državom i nacionalnom ekonomijom. Da smo ih proveli prije deset godina imali bi rast danas kao Česi, Poljaci, Mađari i Slovaci”, zaključio je Milošević.

Komentiraj