Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MILINOVIĆ “Ovo bi mogao biti moj novi politički početak”

Darko Milinović sinoć je priznao poraz od HDZ-a na prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije, a danas je za N1 najavio kako bi to mogao biti njegov novi politički početak.

“Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ, bez obzira što to pokušavaju nametnuti”, rekao je Milinović novinarku N1 televizije. Naveo je kako je HDZ prije dvije godine imao 55 posto i 14 tisuća glasova, a danas ih imaju upola manje.

“Oporba HDZ-u ovdje, mi zajedno imamo preko 10.000 glasova. Ja sam pobijedio HDZ ovdje u Gospiću i isto bi tako bilo i da se broji na taj način”, kaže i dodaje kako su ovi izbori donijeli ono najgore – političku nestabilnost i HDZ ima najmanje razloga za veselje. “Neka se dogovore s Karlom Stračevićem, ako je to politika Andreja Plenkovića, neka se dogovore s HSP-om i idemo dalje”, kaže.

Milinović je najavio da ne ide u političku mirovinu. “Ja ću ostati vjerodostojan i tražim od HDZ-a da formira većinu i da se proračun donese do 15. travnja. Ako se ne donese proračun, ja ću onda razmisliti i možda donijeti neke druge političke odluke, jer bi sada ta fama mogla trajati do sedmog mjeseca, a ja to neću dopustiti”, rekao je Milinović.

Podsjetimo, u novom sazivu skupštine Ličko senjske županije, koja ima 31 vijećnika, bit će 13 HDZ-ove koalicije, sedam s nezavisne liste Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste Ante Dabe, te dva s liste SDSS-a.

Komentiraj